NEWS RELEASES REVIEWS BIO PICTURES MERCH LINKS CONTACT LYRICS

Deathboot
"You Scream In Pain When I Chrust Your Balls", Album
(Rahw Productions 2005)
Grindcore
Spilletid: 18:29

6.5/10

First things first: Deathboot skal ha klapp på skuldra for årets hittil beste tittel. En tittelt det virkelig lukter metall av. Det gjør det også av musikken. God, gammel, svett og heslig metal. Tenk deg en blanding av gammel Carcass med Entombed-vokal og innslag av grynte-growling rett fra grisebingen, så har du en idè om hvordan Deathboot høres ut.

Vi snakker altså ikke om musikalsk nytenkning her, nei, dette er rett og slett god gammeldags brutal grind/dødsmetall med livets rett i god favør. Det varieres heftig mellom seigt og hurtig tempo, det er kanskje snakk om litt mer tempo enn sakte-groove, men bandet er ikke redd for å gjøre ting litt tregt heller. Riffingen er blytung, ikke akkurat original, men sjarmerende. Vokalen og hele lydinnpakningen er mye av det beste med Deathboot synes jeg. Brutalt og kledelig.

Skiva er delt inn i tolv spor, og med en total spilletid på rett i overkant av 18 minutter sier det seg selv at det er unødvendig å trekke fram enkeltlåter. Sjarmen og partyfaktoren står på maks stort sett gjennom hele plata, og det er egentlig ingenting som skjemmer helhetsproduktet her. Tøft og groovy, all ære til nyoppstarta Rahw Productions for å få dette ut på gata.

Deatboots debutminiskive er ingen obligatorisk del av platesamlinga, men misforstå meg rett – dette er vel verdt å sjekke ut om oldschool, groovy grindcore er din greie.

/ Metal Norge